HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. október 23., vasárnap

Tyúknyakleves zöldségesen, grízgaluskával

Tyúknyakleves zöldségesen, grízgaluskával


Nagyon finom leves készíthető csak tyúknyakból is.

Hozzávalók:

  • 4 db nagyobb csirkenyak
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db kisebb zellergumó
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db chilipaprika
  • 3 ek zöldborsó
  • 1 zellerlevél
  • 4 szál petrezselyem
  • őrölt piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • 6 dl víz 
A grízgaluskához:
  • 4 ek gríz
  • 1 db tojás
A tálaláshoz:
  • 2 db chilipaprika

Elkészítés:

A nyakakat megmosom, egy lábasban vízzel felöntve felteszem főni.

Közben a zöldségeket megpucolom, felvágom, beleteszem a levesbe a zöldborsóval együtt, fűszerezem.

Elkészítem a galuskákat. A galuskához a tojást felverem, hozzáadom a grízt, sózom, összekeverem. Ha túl sűrű, adok hozzá egy kevés levest, s egy másik lábasban, forrásban lévő vízbe szaggatom.

Amikor a leves hozzávalói megfőttek, tálalok. A tányérba szedek a levesből és a zöldségekből, teszek bele galuskát, szórok rá pirospaprikát, s  rakok rá egy chilipaprikát,




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése