Tyúknyakleves zöldségesen, grízgaluskával
Nagyon finom leves készíthető csak tyúknyakból is.
Hozzávalók:
- 4 db nagyobb csirkenyak
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db kisebb zellergumó
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 1 db chilipaprika
- 3 ek zöldborsó
- 1 zellerlevél
- 4 szál petrezselyem
- só
- őrölt piros paprika
- őrölt fekete bors
- 6 dl víz
- 4 ek gríz
- 1 db tojás
- 2 db chilipaprika
Elkészítés:
A nyakakat megmosom, egy lábasban vízzel felöntve felteszem főni.
Közben a zöldségeket megpucolom, felvágom, beleteszem a levesbe a zöldborsóval együtt, fűszerezem.
Elkészítem a galuskákat. A galuskához a tojást felverem, hozzáadom a grízt, sózom, összekeverem. Ha túl sűrű, adok hozzá egy kevés levest, s egy másik lábasban, forrásban lévő vízbe szaggatom.
Amikor a leves hozzávalói megfőttek, tálalok. A tányérba szedek a levesből és a zöldségekből, teszek bele galuskát, szórok rá pirospaprikát, s rakok rá egy chilipaprikát,
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése