HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. október 10., hétfő

Gombás melegszendvicskrémmel és sertésmájkrémmel töltött sajtos paprika és paradicsom velesült krumplival

Gombás melegszendvicskrémmel és sertésmájkrémmel töltött sajtos paprika és paradicsom velesült krumplival

Szeretem a töltött zöldségeket. Hogy ne unjam meg, variálom. Most kétféle krémet használtam.

Hozzávalók:


  • 2 db nagy piros kaliforniai paprika


  • 4 db nagy paradicsom
  • 22 dkg gombás melegszendvicskrém
  • 6,5 dkg sertésmájkrém
  • 1 db kisebb vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 1 db chili
  • olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • morzsolt oregano
  • 3 dkg trappista sajt
  • 3 db nagyobb újkrumpli
  • bazsalikomlevél és csúcs

  • Elkészítés:

    A krumplikat alaposan megmosom, előfőzöm.

    A paprikák és a paradicsomok tetejét levágom. A paprikák magházát eltávolítom, a paradicsomok belsejét kikaparom. A paradicsomhúst aprítom, beleteszem egy tálba. Hozzáadom a krémeket, a tojást, az aprított hagymát, fokhagymát, chilit  és bazsalikomot. Fűszerezem, összekeverem.

    Egy serpenyőbe öntök olajat, beleállítom a paprikákat és a paradicsomokat, megtöltöm a masszával. Melléhelyezem a krumplikat Sózom, borsozom. Letakarom alufóliával, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s 20 percig sütöm.

    Lereszelem a sajtot, majd eltávolítom a fóliát, a zöldségekre szórom a sajtot, s visszateszem a sütőbe. 5 perc után átkapcsolok grillfokozatra, hogy a sajt kapjon egy kis színt.

    Tálaláskor szedek a tányérra mindenből, a sapkákat ráhelyezem a paprikára és a paradicsomra, s díszítem egy bazsalikomcsúccsal.






    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése