HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. október 5., szerda

Szardíniás bruschetta paradicsommal, chiliszósszal, bazsalikommal

Szardíniás bruschetta paradicsommal, chiliszósszal, bazsalikommal


Kedvenc olasz szendvicsem a bruschetta, a kedvenc olajos halammal, a szardíniával. Kevesebb, mint 15 perc kell az elkészítéséhez.

Hozzávalók:

  • 2 karéj kenyér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz (115 gr) szardínia olívaolajban
  • 2  db paradicsom
  • 12 db chilivel töltött zöld olívabogyó 
  • chiliszósz
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • morzsolt kakukkfű
  • morzsolt oregano
  • bazsalikomlevél 
  • 2 db chili

  • Elkészítés:

    A kenyeret megpirítom, bedörzsölöm fokhagymával, meglocsolom  a hal olajával és chiliszósszal.

    Ráteszek 4 szelet paradicsomot, a szardínia felét, rávágom a megmaradt fokhagymát, fél paradicsommal és bazsalikom levelekkel díszítem. Vörösborral fogyasztom.




    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése