HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. október 13., csütörtök

Répás lecsó kolbásszal, gombás gnochival

Répás lecsó kolbásszal,  gombás gnochival

Egy kicsit szokatlan összeállítás. De nagyon finom!

Hozzávalók:

  • 0,5 kg lecsópaprika
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db chili
  • 4 db nagy paradicsom 
  • 2 db vöröshagyma 
  • 1 szál répa
  • 10 dkg csípős füstölt kolbász
  • 4 db burgonya 
  • 4 ek liszt
  • 1 db tojás
  • 15 dkg csiperkegomba 
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős paprika
  • napraforgó olaj

  • Elkészítés:

    A hagymát aprítom, a paprikát karikára, a répát hosszúkásra vágom, a paradicsomot nyolcadolom.

    Olajon megfonnyasztom a hagymát, majd hozzáadom a paprikát és a paradicsomot, valamint a répát, fűszerezem. Megfőzöm a lecsót.

    A krumplit héjában megfőzöm.

    A gombákat és a fokhagymát felvágom, olajon megpirítom, sózom, borsozom.

    A krumplit megpucolom,  összetöröm, összekeverem a liszttel és a tojással, sózom, kicsit meggyúrom, majd nagyobb nudlikat formázok. (Aki akarja, villával megnyomkodhatja.) Forró vízben megfőzöm.

    A gombát a gnocchihoz keverem.

    Tálaláskor szedek a tányérra gnocchit, mellé lecsót.





    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése