HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. október 31., hétfő

Sült kacsamell lilakáposztával, zöldségekkel

Sült kacsamell lilakáposztával, zöldségekkel

Bár egy kicsit macerás az étel elkészítése, de megéri, mert finom a végeredmény.

Hozzávalók:

  • 1 db kacsamell (kb 30 dkg)
  • őrölt fekete bors
  • pirospaprika
  • kacsazsír
  • 0,5 lilakáposzta (kisebb)
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • köménymag
  • cukor
  • őrölt fekete bors
  • vörösbor ecet
  • 1 dl vörösbor
  • 1 kicsi brokkoli
  • 4 db csiperke gomba
  • 0,5 kicsi vöröshagyma
  • őrölt fekete bors
  • 3 db krumpli
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • tartár

 Elkészítés:

A brokkolit rózsáira szedem, a krumplit megpucolom, kockára vágom. Mindkettőt felteszem sós vízben főni.

A gombát szeletelem. A hagymát, fokhagymát felvágom. A káposztát felszeletelem.

Egy serpenyőben a köménymagot megpirítom, rádobom a hagymát, megszórom cukorral, karamellizálom. Ráteszem a káposztát is, sózom, borsozom, rálocsolom az ecetet és a bort. Megdinsztelem.

A kacsamellet sózom, borsozom, egy serpenyőben kacsazsíron előbb bőrével lefelé, majd a másik oldalán medium megsütöm bő 20 perc alatt. Félreteszem. Pihentetés után felszeletelem.

A zsírban a gombát hagymával, fokhagymával megdinsztelem. Sózom, borsozom, félreteszem.

A krumplit a kacsazsíron kicsit megkapatom, sózom, borsozom, megszórom pirospaprikával

Tálaláskor teszek a tányérra 3 szelet sült mellet, szórok rá  pirospaprikát, körberakom a körettel, kanalazok a tányér közepére tartárt. Vörösborral fogyasztom.




1 megjegyzés: