Vörösboros tarhonyás paprikás krumpli császárszalonnával, csípős füstöltkolbásszal
Kiadós és laktató étel, s még finom is.
Hozzávalók:
- 6 db nagyobb krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 db lecsópaprika
- 1 db csípős hegyes paprika
- 2 db chili paprika
- 1 db paradicsom
- 20 dkg tarhonya
- olíva olaj
- 1 szelet füstölt szalonna
- 1 szál csípős füstöltkolbász
- só
- őrölt pirospaprika
- őrölt fekete bors
- köménymag
- vörösbor
A krumplit megpucolom. A hagymákat aprítom, a paprikákat, a paradicsomot és a krumplit kockára vágom.A szalonnát csíkokra, a kolbászt karikára vágom. Egy serpenyőben olajon megpirítom a szalonnát, rádobom a hagymát, dinsztelem, hozzáadom a krumplit, paprikát és paradicsomot, fűszerezem, feleresztem vízzel. Amikor a krumpli már majdnem puha, hozzáadom a tarhonyát is, öntök hozzá vörösbort, majd beleteszem a kolbászt, készrefőzöm.
Kovászos uborkával fogyasztottam.
Hobbychef! Nem mész a Budavári Borfesztiválra? Ha már ilyen sok borral készült ételt posztolsz? Vasárnapig tart, jó kis program! Akár egyedül, akár a nejeddel vagy a lányoddal! Érdemes kilátogatni!! Üdv Ari ( finomakat főzöl! Csak egy megjegyzés, elnézést érte: a mozzarellát 2 z- vel kell írni;(
VálaszTörlésAhogy egy korábbi megjegyzésben írtam, érdekesnek ígérkezik a program, de valószínűleg kihagyom. Augusztus végén posztoltam egy bejegyzést, abban 63 borral készült étel volt. A Mozzarellá-t javítottam. Figyelmetlenség volt. Ha megnézed, elég sok receptet írtam ezzel a sajttal, mindenhol helyesen van írva.
Törlés