Házi lángos sok fokhagymával, sajttal és tejföllel
Hát, erre elmondható, hogy nem szép, de finom.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Egy csészében a cukros langyos tejben az élesztőt felfuttatom, majd hozzákeverem a liszthez, sózom, s víz hozzáadásával tésztává dagasztom. Egy meleg helyen hagyom, hogy megkeljen, megdagadjon.
Amikor már szépen megnőtt, köralakúra formázom, s forró olajban kisütöm. Én nem sokat bíbelődtem vele, hogy a közepe egész vékony legyen, s nem is formáztam lapostányér méreteket, mert egy kis serpenyőben sütöttem, s ráadásul nem bő olajban.. Amikor megsült, olívaolajos fokhagymával kentem meg, a fokhagymát nem sajnáltam, tettem rá tejfölt, s reszeltem rá füstölt sajtot.
Fínomságos lehetett ez így is :)!!
VálaszTörlésErre mondják, csúnya, de finom. Legközelebb azért igyekszem majd a szépségre is figyelni.
VálaszTörlésEndre be is búsúlj. Tegnap sütöttem meg életem legrondább, de annál finomabb lángosát. Hogy mi lehetett vele a baj, ma sem tudom, de valószínü, hogy az élesztő volt a bűnös. Minden esetre sajttal, tejföllel, fokhagymával elfogyott az egész. Jaaa! és az enyém sem lett kerek egy sem :( de azt mondták a fiúk, hogy a gyomorban nem látszik :)
VálaszTörlés