Rántott hering sült petrezselymes krumplival
Ha halra vágyunk, de nem akarunk sokat bíbelődni vele.
Hozzávalók :
- 1 doboz (4 db, 50 dkg) rántott hering pikáns szószban
- 5 db közepes nagyságú újkrumpli
- olíva olaj
- citrom
- petrezselyem
- só
- őrölt fekete bors
- kakukkfű
- 1 gerezd fokhagyma
- fehér bor (Cserszegi fűszeres)
Elkészítés:
A krumplit megmosom, majd felteszem héjában főni. Amikor már majdnem megfőtt, elzárom a tűzhelyet, lehűtöm, majd megpucolom, s felszeletelem.
A krumplikat kevés olíva olajon, melyhez a a hering szószából (ami az olíva olaj mellett ecetet, vöröshagymát, fűszereket is tartalmazott) is öntök egy keveset, megsütöm kakukkfű, és aprított fokhagyma hozzáadása mellett, szórok rá vágott petrezselymet.
A végén hozzáadom a heringeket, átsütöm, facsarok rá citromot öntök rá fehér bort, majd tálalom.
A tányérra teszek két szelet halat, krumplit, díszítem citrom karikával, petrezselyem zölddel és chili paprikával. Fehérbort iszom hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése