Döbbenet: évi 40 kg/fő élelmiszer kerül a kukába Magyarországon
Egy olvasói megjegyzésre válaszoltam: "Gondolhatod, ha már megfőztem, nem dobom ki (semmiben sem kedvelem a pocsékolást), hanem meg is eszem." Nem jól írtam. Nemhogy nem kedvelem, kifejezetten gyűlölöm a pocsékolás minden formáját, különösen az élelmiszerek, ételek esetében. Amikor a világ számos országában, de sajnos kis hazánkban is, emberek tömegei éheznek, akkor a tehetősebbek kidobálják az ételeket.Azzal sem értek egyet, hogy a piaci razziáknál lefoglalt árukat megsemmisítik. Oda kellene adni a rászorulóknak. Az már egyenesen nevetséges, hogy a hamisítványoknál a valódi áruk értékét tüntetik fel a sajtótájékoztatókban.
Ma nagyon megdöbbentem, amikor az [origo] itthon cikkét olvastam:
Budapest jól áll, sok még itt a milliomos
A gazdasági válság kezdete óta az élelmiszerrel is jobban spórolunk, de egy átlagos magyar még mindig évente 40 kiló élelmet dob ki a szemétbe. A hajléktalanok a kukákból tudnak jóllakni, az éttermi moslékért cégek versenyeznek. Pedig a feleslegből pénzt is lehetne csinálni.A teljes cikk --->
Én is dührohamot kapok ilyenkor! Ne sírjon senki addig, amíg ez a statisztika le nem csökken tizedére!
VálaszTörlésNyilvánvaló, hogy nem a szegények vagy átlag jövedelemmel rendelkezők dobálják ki, mert nincs mit vagy annyi van ami éppen kell. Nem tudom, hogy honnan veszik, hogy hozták ki ezt az átlag magyar 40 kg-ot kidobó statisztikát. A statisztika mindig "sántít" én nem hiszek benne. Akik kidobálják azok nem sírnak. De akik kidobálják addig is lesz mindig olyan nem is kevés, akiknek sírni kell, mert van okuk - sajnos. Akkor most miről is van szó?!
TörlésNem tudom, hogyan készült a statisztika, de ami meglepő volt, még a szegény országokban, Afrikában, Ázsiában, Dél-Amerikában is nagy a pocsékolás, miközben emberek tömegei vannak az éhhalál küszöbén. Ez részben a rossz infrastrukturának, logisztikának, korrupciónak tudható be.
VálaszTörlés