Tojásos lecsó császárszalonnával
Nyáron mindennap megtudnám enni a lecsót, persze variálva.Hozzávalók:
- 3 db vöröshagyma
- 4 db újhagyma zöldje
- 6 db lecsópaprika
- 1 db hegyes csípős paprika
- 2 db chili paprika
- 4 db paradicsom
- 1 vastag szelet császárszalonna
- 4 db tojás
- petrezselyem (elhagyható)
- olíva olaj
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
A hagymát, petrezselymet aprítom, a paprikákat, újhagyma szárakat karikára vágom, a paradicsomot darabolom, a szalonnát kockára vágom.
Egy serpenyőben olívaolajon a szalonnával együtt megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a paprikákat, végül a paradicsomot, újhagymaszárak egy részét, fűszerezem. Amikor megfőtt, ráütöm a tojásokat, összekeverem, elzárom a tűzhelyet, s lefedve hőntartáson hagyom egy ideig, majd tálalok. A tányérra merem a lecsót, középre teszek egy petrezselyemlevelet, s szórok rá aprított petrezselyemlevelet és újhagymaszárat.
Nagyon -nagyon szeretem:)
VálaszTörlésImádom a lecsót:))
VálaszTörlésÉn akár mindennap meg tudnám enni. Sokféleképp lehet varriálni.
VálaszTörlésA lecsó nálunk is nagy sláger. Akár minden nap jöhetne.
VálaszTörlésKedves Endre ! Jöttem személyesen is megköszönni a kedvességed és a támogatásod.
Köszönöm szépen.
Kedves Viki! Örülök, hogy rajtam kívűl vannak még itt lecsó-rajongók.
TörlésSajnos, azonkívűl, hogy kifejeztem felháboródásom, s együttérzésem, s betettem az új blogod a Linkgyűjteménybe, nem sokat tudtam segíteni. De remélem, hogy a blogod rövidesen a régi pompájában fog működni. Ehhez kívánok sok erőt és kitartást. Szorítok neked.