HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. szeptember 21., péntek

Sült töltött zöldségek

Sült töltött zöldségek


Szeretem a töltött zöldségeket. Sokféleképp variálhatók, könnyű elkészíteni, s nagyon finomak.

Hozzávalók:
  • 1 db kicsi padlizsán
  • 1 db nagy paprika
  • 3 db paradicsom
  • 4 db nagy fehér csiperke gomba
  • 1 db hegyes csípős zöld paprika
  • 3 db chili paprika
  • 2 db vörös hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 db újhagyma zöldje
  • 4 szál petrezselyemzöld
  • 4 szelet csemege sonka
  • 1 nagyobb darab füstölt sajt
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • 1 db tojás
  • olíva olaj

Elkészítés:

A padlizsánt félbevágom, a húsát bekarcolom, majd kivájom, a húst beteszem egy tálba. A paprikát félbevágom, a csumát eltávolítom. A paradicsomok csúcsát levágom, a belsejüket egy kanállal kivájom,  a tálba teszem. A hegyes paprikát, a petrezselymet aprítom, a chilit, az újhagyma zöldjét  karikára vágom, a tálba teszem. A gombák törzsét kivágom, aprítom, a tálba teszem. A hagymát, fokhagymát  aprítom, a tálba teszem  A sonkát és a sajt egy részét kockára vágom, a tálba teszem.

A tojást beleütöm a töltelékbe, fűszerezem, összekeverem.

Egy serpenyőbe olajat öntök, belehelyezem a zöldségeket, majd megtöltöm a töltelékkel, majd beteszem a 180 C fokra (légkeverés) előfűtött sütőbe. Kb. 45 percig sütöm. Közben a sajt felét lereszelem, rászórom a zöldségekre, s grill fokozaton még úgy 10 percig sütöm.

Tálalok. Egy-egy padlizsánt, paprikát, paradicsomot s gombát teszek a tányérra..




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése