Sült töltött zöldségek
Szeretem a töltött zöldségeket. Sokféleképp variálhatók, könnyű elkészíteni, s nagyon finomak.
Hozzávalók:
- 1 db kicsi padlizsán
- 1 db nagy paprika
- 3 db paradicsom
- 4 db nagy fehér csiperke gomba
- 1 db hegyes csípős zöld paprika
- 3 db chili paprika
- 2 db vörös hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 db újhagyma zöldje
- 4 szál petrezselyemzöld
- 4 szelet csemege sonka
- 1 nagyobb darab füstölt sajt
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős piros paprika
- 1 db tojás
- olíva olaj
Elkészítés:
A padlizsánt félbevágom, a húsát bekarcolom, majd kivájom, a húst beteszem egy tálba. A paprikát félbevágom, a csumát eltávolítom. A paradicsomok csúcsát levágom, a belsejüket egy kanállal kivájom, a tálba teszem. A hegyes paprikát, a petrezselymet aprítom, a chilit, az újhagyma zöldjét karikára vágom, a tálba teszem. A gombák törzsét kivágom, aprítom, a tálba teszem. A hagymát, fokhagymát aprítom, a tálba teszem A sonkát és a sajt egy részét kockára vágom, a tálba teszem.
A tojást beleütöm a töltelékbe, fűszerezem, összekeverem.
Egy serpenyőbe olajat öntök, belehelyezem a zöldségeket, majd megtöltöm a töltelékkel, majd beteszem a 180 C fokra (légkeverés) előfűtött sütőbe. Kb. 45 percig sütöm. Közben a sajt felét lereszelem, rászórom a zöldségekre, s grill fokozaton még úgy 10 percig sütöm.
Tálalok. Egy-egy padlizsánt, paprikát, paradicsomot s gombát teszek a tányérra..
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése