HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. szeptember 16., vasárnap

Tejfölös sajtos tészta sült császárszalonnával

Tejfölös sajtos tészta sült császárszalonnával


Tetszés szerint ez lehet olasz és magyar tésztaétel is.

Hozzávalók :
  • 2 szelet császárszalonna
  • 1/2 doboz tejföl
  • füstölt sajt
  • 1 db paradicsom
  • 2 db chili
  • 2 újhagyma zöldje
  • petrezselyemzöld
  • zellerlevél
  • olíva olaj
  • őrölt fekete bors 
  • 20 dkg Quadretti (fodros nagykocka)

Elkészítés:

A vizet felteszem forrni, a szalonnát kockára vágom, a chilit karikára vágom.

A szalonnát kevés olajon megsütöm, beleteszem a chilit. Közben az újhagyma zöldjét karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a petrezselymet aprítom. A sajtot lereszelem.

A sós vízben a tésztát al dente főzöm, majd  beleforgatom a serpenyőbe. Tálalok. A tésztára kanalazok tejfölt, szórok rá újhagyma levelet és petrezselyem zöldet, reszelt sajtot, s ráhelyezem a paradicsomszeleteket és a zellerlevelet.


3 megjegyzés:

  1. Hmmmmm! Ezt IS meg fogom csinálni!:)

    sherpa

    VálaszTörlés
  2. Hm... Ilyemit én is szoktam készíteni, de némi eltéréssel.
    A szalonnát a hagymával egy jó nagy serpenyőben megsütöm, megpirítom. A kifőtt tésztát összeforgatom a hagymás szalonnával, majd hozzáforgatom a tisztességes adag tejfölt és sajtot. Van hogy csak így, összeforgatva, a sajtot megolvasztva esszük, de az is előfordul, hogy az egészet tűzálló tálba teszem és még sütöm egy kis ideig előmelegített sütőben.
    Nagyon nagyon finom! Próbáld ki egyszer így is. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szoktam így is csinálni, ahogy Te javasoltad. Csőben sütve a legfinomabb. De drága feleségem, még erre a kis szalonnasűtésre is tett megjegyzést, teljesen kinyította az első és hátsó teraszajtót, s légfrissítőt fújt a levegőbe.

      Törlés