Tejfölös sajtos tészta sült császárszalonnával
Tetszés szerint ez lehet olasz és magyar tésztaétel is.
Hozzávalók :
- 2 szelet császárszalonna
- 1/2 doboz tejföl
- füstölt sajt
- 1 db paradicsom
- 2 db chili
- 2 újhagyma zöldje
- petrezselyemzöld
- zellerlevél
- olíva olaj
- só
- őrölt fekete bors
- 20 dkg Quadretti (fodros nagykocka)
Elkészítés:
A vizet felteszem forrni, a szalonnát kockára vágom, a chilit karikára vágom.
A szalonnát kevés olajon megsütöm, beleteszem a chilit. Közben az újhagyma zöldjét karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a petrezselymet aprítom. A sajtot lereszelem.
A sós vízben a tésztát al dente főzöm, majd beleforgatom a serpenyőbe. Tálalok. A tésztára kanalazok tejfölt, szórok rá újhagyma levelet és petrezselyem zöldet, reszelt sajtot, s ráhelyezem a paradicsomszeleteket és a zellerlevelet.
Hmmmmm! Ezt IS meg fogom csinálni!:)
VálaszTörléssherpa
Hm... Ilyemit én is szoktam készíteni, de némi eltéréssel.
VálaszTörlésA szalonnát a hagymával egy jó nagy serpenyőben megsütöm, megpirítom. A kifőtt tésztát összeforgatom a hagymás szalonnával, majd hozzáforgatom a tisztességes adag tejfölt és sajtot. Van hogy csak így, összeforgatva, a sajtot megolvasztva esszük, de az is előfordul, hogy az egészet tűzálló tálba teszem és még sütöm egy kis ideig előmelegített sütőben.
Nagyon nagyon finom! Próbáld ki egyszer így is. :-)
Szoktam így is csinálni, ahogy Te javasoltad. Csőben sütve a legfinomabb. De drága feleségem, még erre a kis szalonnasűtésre is tett megjegyzést, teljesen kinyította az első és hátsó teraszajtót, s légfrissítőt fújt a levegőbe.
Törlés