HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. szeptember 9., vasárnap

Krumplis lecsó császárszalonnával, füstölt sonkával, s füstölt csípős parasztkolbásszal

Krumplis lecsó császárszalonnával, füstölt sonkával, s füstölt csípős parasztkolbásszal


Lecsó for ever.

Hozzávalók:
  • 2 db vöröshagyma
  • 1/2 kg (6 db) lecsó paprika
  • 1 nagy zöld csípős hegyes paprika
  • 2 db chili paprika
  • 1 db nagyobb krumpli
  • 4 db nagyobb paradicsom
  • 1 vastag szelet császárszalonna
  • 1 vastag szelet füstölt sonka
  • 1/2 szál csípős füstölt parasztkolbász
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • napraforgóolaj
Elkészítés:

A hagymát darabolom, a szalonnát, a sonkát, s a krumplit pucolás után  kockára vágom, a kolbászt szeletelem. A paprikákat karikára vágom, a paradicsomokat nyolcadolom.

Olajon megsütöm a szalonnát és a sonkát, majd hozzáadom a hagymát, megdinsztelem. Majd jönnek a paprikák, a krumpli, végül a paradicsom. Amikor már csaknem megfőtt, beleteszem a kolbászt is. Elzárom a tűzhelyt, s hagyom, hogy hőntartáson még rotyogjon, majd tálalok.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése