Krumplis lecsó császárszalonnával, füstölt sonkával, s füstölt csípős parasztkolbásszal
Lecsó for ever.
Hozzávalók:
- 2 db vöröshagyma
- 1/2 kg (6 db) lecsó paprika
- 1 nagy zöld csípős hegyes paprika
- 2 db chili paprika
- 1 db nagyobb krumpli
- 4 db nagyobb paradicsom
- 1 vastag szelet császárszalonna
- 1 vastag szelet füstölt sonka
- 1/2 szál csípős füstölt parasztkolbász
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős piros paprika
- napraforgóolaj
A hagymát darabolom, a szalonnát, a sonkát, s a krumplit pucolás után kockára vágom, a kolbászt szeletelem. A paprikákat karikára vágom, a paradicsomokat nyolcadolom.
Olajon megsütöm a szalonnát és a sonkát, majd hozzáadom a hagymát, megdinsztelem. Majd jönnek a paprikák, a krumpli, végül a paradicsom. Amikor már csaknem megfőtt, beleteszem a kolbászt is. Elzárom a tűzhelyt, s hagyom, hogy hőntartáson még rotyogjon, majd tálalok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése