HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. szeptember 11., kedd

Melone con prosciutto, uovo e olivo/Sárgadinnye sonkával, tojással és olívabogyóval

Melone con prosciutto,  uovo e olivo/Sárgadinnye sonkával,  tojással és olívabogyóval

A héten ma van az utolsó igazán meleg (30 C fok körül), ezért a kánikulát ezzel a hideg olasz finomsággal búcsúztatom:

 Hozzávalók:
  • 1 szelet sárgadinnye
  • 2 szelt füstölt sonka
  • 1 db tojás 
  • 4 db  Mozarellagolyó
  • 6 db chili paprikás olíva bogyó
  • 6 db magnélküli fekete olívabogyó
  • piros arany
  • őrölt fekete bors
  • bazsalikom
Elkészítés:

A tojást keményre főzöm. Közben a jól lehűtött dinnyét négybevágom, magját eltávolítom, a héját levágom, egy tányérra helyezem. A füstölt sonkából vágok két szeletet, a dinnyékre rakom. A Mozarellagolyókat, olívabogyókat úgyszintén. A tojást megpucolom, felszeletelem, s a tányér szélére helyezem, nyomok rájuk piros aranyat, sózom, borsozom. A tányér közepére teszek bazsalikomlevelet. Friss vajas zsemlével fogyasztom.



3 megjegyzés:

  1. Hát ez egyszerű, gyorsan kész, és biztosan finom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg egyszerű, gyors és finom. Még van dinnye, érdemes kipróbálni.

      Törlés
  2. Örülök, hogy tetszik a blogom, én is puszillak.

    VálaszTörlés