Emeletes csokoládétorta keshudióval, amarettoval, tejszínhabbal
Mert nem csak egy esküvői torta lehet emeletes.
Hozzávalók
- 20 dkg vaj
- 2 dl tej
- 3 ek kakaópor
- 35 dkg cukor
- csípet só
- 1 dl joghurt
- 2 db tojás
- 2 kk szódabikarbóna
- 25 dkg liszt
- 15 dkg étcsokoládé
- 1 narancs héja
- 2 ek pörkölt keshudió
- amaretto
- habtejszín
Elkészítés:
A lisztet összekeverem a sóval és a szódabikarbonáttal.
Vízgőz felett összeolvasztom a vajat, a tejet, a kakaóport és a cukrot. A tűzről levéve hozzákeverem a joghurtot és a tojást, valamint a lisztet és a narancsreszeléket.
A keshudió felét durvára vágom, a masszához keverem.
A massza felét egy 18 cm-es, míg a másik felét egy 21 cm-es sütőformába teszem, s 170 C fora előmelegített sütőben 25 percig sütöm.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztom.
A nagyobbik tortára csokoládéval ráragasztom a kisebbet, majd a tetejéről lecsorgatom a csokoládét az oldalára. Rászórom a keshudiót.
Tálaláskor vágok egy szeletet, locsolok rá amarettot, nyomok rá habtejszínt.
Azt tudtam, hogy lelkesen főzöl, de hogy még sütsz is, hát le a kalappal. Nagyon jól néz ki a tortád, biztos nagyon finom is.
VálaszTörlés