HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. november 12., szombat

Emeletes csokoládétorta keshudióval, amarettoval, tejszínhabbal

Emeletes csokoládétorta keshudióval, amarettoval, tejszínhabbal


Mert nem csak egy esküvői torta lehet emeletes.

Hozzávalók

  • 20 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 3 ek kakaópor
  • 35 dkg cukor
  • csípet só
  • 1 dl joghurt
  • 2 db tojás
  • 2 kk szódabikarbóna
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 narancs héja
  • 2 ek pörkölt keshudió
  • amaretto
  • habtejszín

Elkészítés:

A lisztet összekeverem a sóval és a szódabikarbonáttal.

Vízgőz felett összeolvasztom a vajat, a tejet, a kakaóport és a cukrot. A tűzről levéve hozzákeverem a joghurtot és a tojást, valamint a lisztet és a narancsreszeléket.

A keshudió felét durvára vágom, a masszához keverem.

A massza felét egy 18 cm-es, míg a másik felét egy 21 cm-es sütőformába teszem, s 170 C fora előmelegített sütőben 25 percig sütöm.

A csokoládét vízgőz felett megolvasztom.

A nagyobbik tortára csokoládéval ráragasztom a kisebbet, majd a tetejéről lecsorgatom a csokoládét az oldalára. Rászórom a keshudiót.

Tálaláskor vágok egy szeletet, locsolok rá  amarettot, nyomok rá habtejszínt.





1 megjegyzés:

  1. Azt tudtam, hogy lelkesen főzöl, de hogy még sütsz is, hát le a kalappal. Nagyon jól néz ki a tortád, biztos nagyon finom is.

    VálaszTörlés