Hurka, kolbász vele sült krumplival, vörösboros lilakáposztával
Az időhöz illő melengető étel. A hozzávalókat a piacon vettem őstermelőktől.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A krumplikat alaposan megmosom, előfőzöm.
A káposztát legyalulom. Egy serpenyőben a köménymagot megpirítom, a cukrot karamellizálom, majd ráteszem az aprított hagymákat, végül a káposztát, babérleveleket, sózom, borsozom, meglocsolom a borecettel.
Egy serpenyőt kizsírozok, ráteszem a hurkát és a kolbászt, villával megszurkálom, mellérakom a krumplit és a káposztát, sózom, borsozom, a krumplira és a káposztára szórok őrölt köményt, öntök rá vörösbort. Beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe.
30 perc elteltével a hurkát, kolbászt megfordítom, a másik oldalát is megszurkálom. Megfordítom a krumplikat is, az egészet meglocsolom a lével, s még 20 percig sütöm.
Amikor minden megsült, tálalok. A hurkákat, kolbászt félbevágom, tányérra rakom. Melléhelyezem a krumplik és a káposzta felét. Vörösbort iszom hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése