Az olasz ízek kedvelőinek.
Hozzávalók:
- 35 dkg marhahús
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 db csípős hegyes paprika
- 1 db paradicsom
- 2 db chili paprika
- 1 doboz paradicsompüré
- 6 szál kakukkfű
- 1 db babérlevél
- 2 ek olívaolaj
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- 2 dl marhahúsleves alaplé
- 2 dl vörösbor
A gnocchihoz:
- 4 db krumpli
- 4 ek liszt
- 1 db tojás
- só
Elkészítés:
A hagymákat aprítom, a sárgarépát szeletelem. A szalonnát felkockázom. A húst nagyobb kockára vágom.
Egy serpenyőben olívaolajon a szalonnát megpirítom, a hagymát dinsztelem, majd a húst fehérre sütöm. Hozzáadom a répát, majd a paprikákat, végül a paradicsomot Fűszerezem, beleöntöm a paradicsompürét és az alaplevet. Belerakom a babérlevelet és a kakukkfüvet. Lefedve másfél órát főzöm, időnként megkavarom.
Amikor már a hús csaknem puha, hozzáöntöm a vörösbort. Még 20 percig főzöm tovább.
Közben elkészítettem a gnocchit. A krumplit héjában megfőzöm. A krumplit összetöröm, összekeverem a liszttel és a tojással, kicsit meggyúrom, majd nudlikat formázok. Forró vízben megfőzöm. Kevés olajban megforgatom, kicsit megpirítom.
Tálaláskor szedek a tányérra gnocchit, mellé marharagut.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése