HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. november 27., vasárnap

Pulykacomb sütőtökkel, hagymával, fokhagymával és chilivel

Pulykacomb sütőtökkel, hagymával, fokhagymával és chilivel


Az étel hálaadásra készült. Bár a Thanksgiving észak-amerikai (USA és Kanada)  ünnep, újabban nálunk is kezd terjedni.

 Hozzávalók

  • 1 db nagy pulykacomb
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 1 db kanadai sütőtök fele
  • 1 db vöröshagyma 
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj 
  • 4 db chili
  • édes-csípős chiliszósz

Elkészítés:

A combot sózom, borsozom, megszórom paprikával, locsolok rá olajat, s melléteszem egy tepsibe a vöröshagymát, s fokhagymákat.  Néhány órát hagyom pácolódni.

180 C fokra előmelegített sütőben fólia alatt 45 percig sütöm, majd leveszem a fóliát, megfordítom, s tovább sütöm, időnként meglocsolom. 

Újabb fordítás és locsolás. Amikor már szépen megpirult, tálalok.

A combról vágok le húsdarabokat, tányérra teszem, körítem sütőtökkel, hagymával, fokhagymával, teszek rá chilit, s a tányérra locsolok chiliszószt.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése