A gulyásleves nagy kedvenc, de ezúttal csak húsból készült, kolbászt nem tettem bele, s sem csipetkét, sem nokedlit nem főztem hozzá. Nem sajnáltam viszont a chilit és a tejfölt belőle.
Hozzávalók:
- 35 dkg marhagulyás leves hús (pl. lábszár)
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db zeller
- 1 db karalábé
- 2 db burgonya
- petrezselyem
- 1 db csípős hegyes paprika
- 2 db paradicsom
- 2 db chili paprika
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- köménymag
- 2 ek sertészsír
- 5 dl víz
- 1 dl vörösbor
- 1 dl tejföl
- 4 db chili a tálaláshoz
Elkészítés:
A hagymákat aprítom, a húst kockázom, a zöldségeket tetszés szerint felvágom.
A zsíron a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a húst, megpirítom. Végül a zöldségeket is megpárolom, feleresztem vízzel, fűszerezem.
Amikor minden megpuhult, beleöntöm a bort, rottyantok a levesen egyet, tálalok.
Merek a levesből, kanalazok rá három kanál tejfölt, vágok rá chilit és díszítem 1 chilivel, s szórok rá még borsot és köménymagot.
Magos rozskenyérrel, vörösborral fogyasztom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése