HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. november 12., szombat

Sült libaszárnytő sült krumplival, párolt brokkolíval

Sült libaszárnytő sült krumplival, párolt brokkolíval

Márton-napra egy fejedelmi, de olcsó étel.

Hozzávalók:

  • 4 db libaszárnytő
  • őrölt fekete bors
  • méz
  • 2 ek libazsír
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 szál kakukkfű
  • őrölt fekete bors
  • 6 db krumpli
  • 0,5 brokkoli 
  • ketchup

  • Elkészítés:

    A libaszárnytőket sózom, borsozom, locsolok rá mézet.

    A hagymákat félbevágom.

    Egy tepsit libazsírral kikenek, rárakom a libaszárnytő darabokat, rá kakukkfüvet, mellé a hagymákat,  ezekre is teszek zsírt. Berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe.

    A krumplikat hájában előfőzöm Majd meghámozom, s kacsazsírban megsütöm.

    A brokkolit párolom.

    Kb. 60 perc sütés után tálalok.

    A tányérra rakok két libaszárnytőt, s szedek mellé sült krumplit és párolt brokkolit. Nyomok rá kevés ketchupot.



    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése