Darált hússal rakott sajtos tejfölös kelkáposzta
A rakott ételek egyszerűek, gyorsan elkészíthetőek, s nagyon finomak.
Hozzávalók
- 1 kisebb fej kelkáposzta
- 30 dkg sertés darált hús
- 15 dkg rizs
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 1/2 csokor petrezselyem
- 1 db paradicsom
- 1 db chili
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- köménymag
- kakukk fű
- oregánó
- szerecsendió
- napraforgóolaj
- vaj
- 2 dl tejföl
- 10 dkg Trapista sajt
- 2 db chili a díszítéshez
- 2 db zöld paradicsom a díszítéshez
- 2 db paradicsom a díszítéshez
Elkészítés:
A megmosott káposztaleveleket kettévágom, s néhány percre forró sós vízbe dobom. A hagymát, a fokhagymát, a chilit, s a petrezselymet aprítom, a paprikát és paradicsomot darabolom. A sajtot lereszelem.
Egy serpenyőben a hagymát olajon megpirítom, rádobom a fokhagymát, chili paprikát és a darált húst. Amikor a hús kifehéredett, beleteszem egy keverőtálba.
A rizst egy kicsit megpirítom, majd felengedem vízzel, s előfőzöm. Hozzáadom a keverőtálban lévő masszához, ráütöm a tojást, s beleteszem az összevágott paradicsomot, chilit, petrezselymet, megszórom a fűszerekkel, összekeverem.
Egy serpenyőt kivajazok, ráfektetem a kelkáposzta levelek felét, beborítom a töltelékkel, majd lefedem kelkáposztalevelekkel. Meglocsolom tejföllel, s szórok rá sajtot.
Előmelegített sütőben, 180 C fokon 30 percig fóliával letakarva sütöm, majd a fóliát levéve aranybarnára grillezem.
Tálalok, kanalazok rá tejfölt, s díszítem egy chilivel és egy piros és egy zöld paradicsommal..
Ez az étel az egyik nagy kedvencem Endre :-)
VálaszTörlésGuszták a képeid :-)
Örülök, hogy kedvedrevalót töltöttem fel.
Törlés