Pályakezdő koromban (a 60-as évek elején) gyakran ettem lókolbászt. Egyrészt, mert kedveltem, másrészt, mert a párizsi, teperő mellett a legolcsóbb ételek egyike volt.
Mára változott a helyzet, ma a lókolbász inkább a húzósabb árkategóriába tartozik.
Miután több mint 50 éve nem ettem lókolbászt, most valahogy nosztalgiázni támadt kedvem, s amikor a piacon megláttam, rögtön vettem két szálat. S ha már megvolt, fel is használtam.
Hozzávalók:
- 50 dkg lecsópaprika
- 1 db csípős hegyes paprika
- 4 db chili
- 3 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 csésze rizs
- 10 dkg virsli
- 10 dkg lókolbász
- só
- őrölt csípős pirospaprika
- őrölt fekete bors
- 1 ek disznózsír
- 4 db chili (tálaláshoz)
Elkészítés:
A rizst előfőzöm.
A szalonnát kockára, a virslit és a kolbászt karikára vágom, a hagymákat aprítom. A paprikákat felszeletelem, a paradicsomot nyolcadolom.
Serpenyőben zsíron megpirítom a szalonnát és a kolbászt, az utóbbit félreteszem.
A serpenyőbe most berakom a hagymát, megdinsztelem. Hozzáadom a paprikákat, majd a paradicsomot. Fűszerezem.
Amikor már a zöldségek félpuhák, belerakom a virslit. Készrefőzöm. Összekeverem a rizzsel.
Tálaláskor rakok rá sült kolbászt, vágok rá chilit, s teszek is rá egyet. Barna kenyérrel, vörösborral fogyasztottam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése