HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. november 6., vasárnap

Vörösboros zöldborsós sertéspörkölt ketchuppal

Vörösboros zöldborsós sertéspörkölt ketchuppal


Ha nem egy szokásos pörköltre vágysz.

Hozzávalók:

  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg sertéshús 
  • 1 ek sertés zsír
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika 
  • 1 db chili 
  • 25 dkg mélyhűtött zöldborsó
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 1 dl vörösbor
  • ketchup

  • Elkészítés:

    A hagymákat aprítom, a húst kockára vágom, a paprikákat szeletelem, a paradicsomot darabolom.

    A zsíron megdinsztelem a hagymát, rádobom a húst. Fehéredés után hozzáadom a a paprikát és a paradicsomot, fűszerezem. Majd öntök rá vizet, fedő alatt párolom.

    Amikor a hús már majdnem puha, beleszórom a zöldborsót is, s beleöntöm a bort.

    Amikor már minden puha, tálalok.

    A tányérra szedek a zöldborsós pörköltből, nyomok rá ketchupot. Kenyérrel, vörösborral fogyasztom.


    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése