HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. november 15., kedd

Zöldborsóleves zöldségesen eperlevél tésztával és tejföllel

Zöldborsóleves zöldségesen eperlevél tésztával és tejföllel


Egyszerű, gyors leves.

Hozzávalók:


  • 50 dkg fagyasztott zöldborsó
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek vaj
  • 1 ek liszt
  • 1 db tyúkhúsleveskocka
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • 1 db chili paprika
  • 1 csésze eperlevél tészta
  • 4 kanál tejföl

  • Elkészítés:


    A vajon megdinsztelem a hagymát, a végén hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, megfuttatom a zöldségeket, majd beleteszem a borsót is. Teszek hozzá egy kevés lisztet, megszórom paprikával, borssal, s felengedem vízzel. Morzsolok bele húsleveskockát, apróra vágott chilipaprikát. Beleteszem a tésztát.

    Amikor minden megfőtt, tálalok. Merek egy tálba a levesből, kanalazok rá tejfölt.



    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése