HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. november 17., csütörtök

Tárkonyos sárgarépás, chilis zöldborsóleves nokedlivel és tejföllel

Tárkonyos sárgarépás, chilis zöldborsóleves nokedlivel és tejföllel


Ebben az undok ónos esős időben a zöldborsó a nyarat idézi, amire sajnos legalább félévet még várnunk kell.

Hozzávalók:


  • 50 dkg fagyasztott zöldborsó
  • 1 db sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek vaj
  • 1 ek liszt
  • 1 db marhahúsleveskocka
  • morzsolt tárkony
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • 1 db chili paprika
  • 4 kanál tejföl
  • 2 db chili a tálaláshoz


  • A nokedlihez:
    • 1 db tojás
    • 15 dkg liszt
    • 1 dl víz

    Elkészítés:


    A vajon megdinsztelem a hagymát, hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, a felszeletelt répát, majd beleteszem a borsót is. Teszek hozzá egy kevés lisztet, megszórom paprikával, borssal, tárkonnyal, s felengedem vízzel. Morzsolok bele húsleveskockát, apróra vágott chilipaprikát.

    Elkészítem a nokedli tésztáját, beleszaggatom a levesbe.

    Tálaláskor szedek egy tányérba a levesből, kanalazok rá tejfölt, rakok rá egy chilit.




    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése