Tárkonyos sárgarépás, chilis zöldborsóleves nokedlivel és tejföllel
Ebben az undok ónos esős időben a zöldborsó a nyarat idézi, amire sajnos legalább félévet még várnunk kell.
Hozzávalók:
A nokedlihez:
- 1 db tojás
- 15 dkg liszt
- só
- 1 dl víz
Elkészítés:
A vajon megdinsztelem a hagymát, hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, a felszeletelt répát, majd beleteszem a borsót is. Teszek hozzá egy kevés lisztet, megszórom paprikával, borssal, tárkonnyal, s felengedem vízzel. Morzsolok bele húsleveskockát, apróra vágott chilipaprikát.
Elkészítem a nokedli tésztáját, beleszaggatom a levesbe.
Tálaláskor szedek egy tányérba a levesből, kanalazok rá tejfölt, rakok rá egy chilit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése