Sörös sült malaccomb, vele sült sütőtökkel, vöröshagymával és édesköménnyel
A piacon volt akciósan malachús, nem tudtam otthagyni. Ezúttal sörrel sütöttem meg a húst.
Hozzávalók :
- 30 dkg bőrös malaccomb
- 1 szelet füstölt szalonna
- 2 ek sertészsír
- 2 dl sör
- 1 kis sütőtök fele
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db édeskömény
- 1 tk őrölt fekete bors
- 1 tk köménymag
- 1 ek vörösborecet
- 1 dl vörösbor
Elkészítés:
A malachús bőrét beirdalom, a szalonnát darabolom, 2 gerezd fokhagymát hosszában szeletelek. A sütőtök magját eltávolítom, feldarabolom, sózom, borsozom.
A malachúst beteszem egy serpenyőbe, kevés zsírt teszek alá, a bőrt is bekenem zsírral, a vágásokba dugok fokhagymát és szalonna darabkákat, fűszerezem, melléteszem a sütőtököt, a félbevágott hagymát és édesköményt, beborítom fóliával, és beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe. Kis idő után meglocsolom a sörrel.
Amikor a sütőtök megsült, kiveszem, a héját levágom.
A malacot időnként meglocsolom a szafttal. Ha a hús már puha, leveszem a fóliát, meglocsolom, szép pirosra grillezem.
Tálaláskor vágok egy szelet húst bőröstül, teszek mellé sütőtököt, vöröshagymát és édesköményt. Sört iszom hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése