HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. május 11., szerda

Currys cukkini krémleves sajttal, pirított magos zsemlével

Currys cukkini krémleves füstölt sajttal, pirított magos zsemlével


Szeretem a krémleveseket, finomak és sokféleképp variálhatóak.

Hozzávalók:
  • 1 db cukkini
  • 1 db nagyobb krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek vaj
  • őrölt fekete bors
  • curry
  • 1 szelet füstölt sajt
  • 1 db magos császárzsemle
  • 4 dl víz 
  • 1 dl tej
  • 2 db koktélparadicsom
  • 2 db chili

Elkészítés:

A hagymákat aprítom, a cukkinit és a krumplit darabolom. A vajon a hagymát megdinsztelem, majd hozzáadom a cukkinit és a krumplit, fűszerezem, felöntöm vízzel.

Amikor megfőtt, hozzáöntöm a tejet, botmixerrel összekeverem.

A zsemlét megpirítom, kockára vágom, a sajtot úgyszintén.

Tálaláskor a levesre szórok még curryt, ráteszem a paradicsomot, a chilit, a zsemle és sajt kockákat.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése