Gulyásleves, csípősen, ahogy én szeretem.
Hozzávalók:
- 25 dkg marha lábszár
- 10 dkg csípős füstölt parasztkolbász
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db zeller
- 1 db karalábé
- zellerlevél
- petrezselyem
- 1 db csípős hegyes paprika
- 2 db paradicsom
- 2 db chili paprika
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- köménymag
- 2 ek sertészsír
- 5 dl víz
- 1 dl vörösbor
- 1 db tojás
- 4 ek liszt
- 2 ek tejföl
A hagymákat aprítom, a húst kockázom, a kolbászt szeletelem, a zöldségeket tetszés szerint felvágom.
A zsíron a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a húst, megpirítom. Végül a zöldségeket is megpárolom, feleresztem vízzel, fűszerezem.
Amíg a leves fő, elkészítem a csipetkét.
Amikor a hús már csaknem puha, beleteszem a csipetkét és a kolbászt.
Tálaláskor merek a levesből, kanalazok rá egy kanál tejfölt, díszítem 1 chilivel és petrezselyemzölddel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése