HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. május 22., vasárnap

Vörösboros zöldborsós sertéspörkölt

Vörösboros zöldborsós sertéspörkölt

Zöldséges sertéspörkölt, sok zöldborsóval.

Hozzávalók:

  • 25 dkg sertéslapocka
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 2 db chili
  • 3 db paradicsom
  • 1 ek sertészsír
  • őrölt piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • köménymag
  • 1 dl vörösbor
  • 25 dkg zöldborsó
  • 2 db chili (díszítéshez)

  • Elkészítés:

    A húst felkockázom, a hagymákat aprítom, a paprikákat és paradicsomot darabolom.

    A zsíron a hagymát megdinsztelem, rádobom a húst, s fehéredésig sütöm. Hozzáadom a paprikákat, paradicsomot, zsírjára pirítom. Öntök hozzá kevés vizet. Amikor a hús már csaknem puha, öntök rá vörösbort, fűszerezem, hozzáadom a zöldborsót. 

    Tálaláskor szedek a tányérra a pörköltből, s díszítem egy chilivel.



    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése