HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. május 22., vasárnap

Kacsacomb sült zöldségekkel

Kacsacomb sült zöldségekkel

Ez az étel csupa akciós hozzávalókból készült. Vettem akciósan két kacsacombot, gondoltam sütök hozzá zöldségeket: batátát (szintén akciósan vettem, féláron), a többi zöldséget: répát, paradicsomot és paprikát úgyszintén.

Hozzávalók:

  • 2 db kacsacomb (55 dkg) 
  • 1 db batáta (20 dkg)
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 2 db paradicsom
  • őrölt fekete bors
  • napraforgó olaj
  • 4 szál kakukkfű
  • 1 szál rozmaring

  • Elkészítés:

    A combokat mindkét oldalukon sózom, borsozom, meglocsolom olajjal, teszek rá kakukkfüvet és rozmaringot, egy napra hűtőbe teszem.

    Másnap a batátát megpucolom, feldarabolom, a répákat megpucolom, hosszúkás darabokra vágom. A paprikát félbevágom

    A combokat megsütöm.

    Ezalatt egy másik serpenyőben  a zöldségeket is megsütöm.

    Tálaláskor szedek mindenből egy tányérra, vörösbort iszom mellé.




    Egy másik tálalás:




    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése