HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. május 24., kedd

Kéksajtos kagylótésza dióval, koktélparadicsommal és petrezselyemmel/Pipette rigate con roguefort

Kéksajtos kagylótésza dióval, koktélparadicsommal és petrezselyemmel/Pipette rigatte con roguefort

Egyszerű, gyors és nagyon finom tésztás étel.

Hozzávalók:


  • 25 dkg kagylótészta (pipette rigate)
  • 1 ek vaj
  • 5 dkg kéksajt (roquefort)
  • 2 db dió
  • 6 db koktélparadicsom
  • 3 szál petrezselyem
  • őrölt fekete bors

  • Elkészítés:

    A tésztát a forrástól számított 8 percig főzöm sós vízben.

    Közben a diót és a petrezselyem egy részét aprítom.

    A tésztát leszűröm, a sajtot rátördelem, s a vajjal együtt összekeverem. Sózom, borsozom.

    Tálaláskor rászórom a diót és a petrezselymet. A tányérra teszek 3 db koktélparadicsomot, s egy petrezselyem csúcsot.


    2 megjegyzés:

    1. Hű Endre, ez nagyon fincsi lehetett:-) Imádom a kéksajtos ételeket :-)

      VálaszTörlés
      Válaszok
      1. Tényleg fincsi volt. Nagyon szeretem a sajtos ételeket, nehezen tudnék választani. De az olasz, spanyol sajtok mellett, a magyarok közül pl. a pálpusztai is kedvencem, főleg, ha már kellően érett.

        Törlés