HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. május 5., csütörtök

Szamóca oreo keksszel, tojáslikőrrel, tejszínnel és mentalevéllel

Szamóca oreo keksszel, tojáslikőrrel, tejszínnel és mentalevéllel

Megjelent a magyar szamóca. Kicsit drága, de magyar. :) Hogy jobb-e, mint az import, azt nem tudom. Hiszen Görögországban például több a napsütés, mint nálunk. Különösen most, amikor többet esik, mint amennyit süt a nap. De legyünk soviniszták, akarom mondani nacionalisták, ami magyar, az csak jobb lehet. Vagy nem?


Hozzávalók:

  • 40 dkg szamóca 
  • 1 tk cukor
  • 6 cl tojáslikőr
  • 4 db oreo keksz
  • 4 ek tejszínhab
  • 2 db mentalevélcúcs

Elkészítés:

A szamócát megmosom, félbevágom, beleteszem egy kehelybe. Cukrozom, ráöntöm a tojáslikőrt, nyomok rá tejszínhabot, beleágyazom a félbevágott oreo kekszeket, s teszek rá egy mentalevélcsúcsot.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése