Az autentikus spanyol tortilla - ami nem lepény, hanem egy omlett - többnyire csupán három összetevőből áll: burgonyából, hagymából és tojásból. Én most egy keveset változtattam rajta. Édes burgonyát (batátát), medvehagymát, fokhagymát, spárgát, bacont, paprikát, paradicsomot, chilit és természetesen tojást használtam fel. Remélem, így is finom lett, s a baszkok sem köveznek meg érte.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A spárgát megpucolom, végeit levágom, cukros, sós vízben előfőzöm. A batátát meghámozom, s vékonyan felszeletelem, a bacont kockára vágom.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítek, rárakom a batátát és a bacont.
Közben a fokhagymát aprítom, a paradicsomot, paprikát darabolom, a medvehagymát szeletelem, a spárgákat kb. 3 cm-es darabora vágom.
A zöldségeket a serpenyőbe rakom, a chilit rávágom, fűszerezem.
A tojásokat egy tányérban felverem, fűszerezem. Amikor a zöldségek kellően megpárolódtak, ráöntöm a tojást. A sajtot durván lereszelem.
Tálaláskor szedek a tortillából (omlettből). Kenyérrel és vörösborral fogyasztom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése