HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. május 27., péntek

Felturbózott spanyol tortilla

Felturbózott spanyol tortilla

Az autentikus spanyol tortilla - ami nem lepény, hanem egy omlett - többnyire csupán három összetevőből áll: burgonyából, hagymából  és tojásból. Én most egy keveset változtattam rajta. Édes burgonyát (batátát), medvehagymát, fokhagymát, spárgát, bacont, paprikát, paradicsomot, chilit és természetesen tojást használtam fel.  Remélem, így is finom lett, s a baszkok sem köveznek meg érte.

Hozzávalók:

  • 1 db batáta (kb 15 dkg)
  • 1 csokor medvehagyma, virággal 
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 szelet bacon (kb 15 dkg)
  • 6 síp fehérspárga
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 db paradicsom
  • 12 db koktélparadicsom
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 2 db chili
  • 4 db tojás 
  • őrölt fekete bors

  • Elkészítés:

    A spárgát megpucolom, végeit levágom, cukros, sós vízben előfőzöm. A batátát meghámozom, s vékonyan felszeletelem, a bacont kockára vágom.

    Egy serpenyőben olívaolajat hevítek, rárakom a batátát és a bacont.

    Közben a fokhagymát aprítom, a paradicsomot, paprikát darabolom, a medvehagymát szeletelem, a spárgákat kb. 3 cm-es darabora vágom.

    A zöldségeket a serpenyőbe rakom, a chilit rávágom, fűszerezem.

    A tojásokat egy tányérban felverem, fűszerezem. Amikor a zöldségek kellően megpárolódtak, ráöntöm a tojást. A sajtot durván lereszelem.

    Tálaláskor szedek a tortillából (omlettből). Kenyérrel és vörösborral fogyasztom. 




    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése