Vörösboros bab-lencsegulyás sertés hússal és parasztkolbásszal
Ebben a párosításban nem láttam receptet a neten, persze nem állítom, hogy én találtam fel. A lényeg, hogy finom étel volt.
Hozzávalók:
- 15 dkg sertéslapocka
- 10 dkg füstölt parasztkolbász
- 1 szelet füstölt szalonna
- 1 ek disznózsír
- 1 doboz fehérbab paradicsomos mártásban (40 dkg)
- 1 doboz lencse (40 dkg)
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 kicsi zeller
- 1 szál zellerlevél
- 1 db csípős hegyes paprika
- 2 db chili
- 1 db krumpli
- 1 ek gulyáskrém
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- őrölt kömény
- 1 dl vörösbor
- 1 ek liszt
- 1 dl tejföl.
A hagymákat aprítom, a szalonnát, a sertés húst és a zöldségeket darabolom, a kolbászt felkarikázom.
A sertés zsírt megolvasztom, ráteszem a szalonnát, a hagymákat, lepirítom, majd a húst is hozzáadom. Fehéredésig együtt dinsztelem. Beleteszem a zöldségeket, feleresztem vízzel, fűszerezem. Amikor már csaknem puha minden, beleöntöm a babot és a lencsét a levével együtt, s a vörösbort, s beleteszem a kolbászt is..
Felforralom, szórok bele lisztet. Összekeverem, tálalok. Egy mélytányérba merek levest, kanalazok rá tejfölt, s díszítem egy chilivel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése