Erdélyi tárkonyos medvehagymás zöldségleves
Az étel előzménye, hogy kb. 75 dkg-os csülköt főztem. A csülköt felöntöttem vízzel, tettem bele 1 db vöröshagymát félbevágva, 6 gerezd fokhagymát, 2 db babérlevelet, 3 db chili paprikát, 1 tk egész fekete borsot, s sóztam, borsoztam. Több mint 2 órát főztem lassú tűzön. Főtt csülök. Felhasználtam még a Főtt kolbász levét is.
Hozzávalók:
- 1 liter füstölt csülök
főzőleve - 2 dl kolbász főzőleve
- 1 db sárgarépa
- 1 db petrezselyem-
gyökér - 0,5 db karalábé
- 3 db zsenge karalábé levél
- 1 db kicsi zeller
- 3 ág zellerlevél
- 1 db újhagyma zöldjével
- 0,5 db póréhagyma
- 0,5 csokor medvehagyma
- 0,5 csokor petrezselyem
- 1 db kicsi fejessaláta
- 3 db nagy burgonya
- 1 ek friss tárkonylevél
- 1 csokor kapor
- 2 db chili
- só
- őrölt fekete bors
- morzsolt tárkony
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 1 citrom
- tárkonyos ecet
- almaborecet
A zöldségeket megpucolom, felvágom.
A csülök és a kolbász főzőlevébe - melyben már voltak a főzéshez használt zöldségek - beleteszem a zöldségeket. A chilit egészben.
Amikor a zöldségek megfőttek, behabarom a levest a tejföllel és a liszttel.
Facsarok bele citromot, locsolok bele ecetet
Tálaláskor merek a levesből, ráteszek 1 db chilit, s medvehagymavirággal díszítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése