HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. május 24., vasárnap

Sajtos spárgakrémleves

Sajtos spárgakrémleves


Ennek a levesnek az az érdekessége, hogy felhasználtam hozzá a spárgavégeket és a fehér spárga héját is.

Hozzávalók:

  • 4 db fehér spárga síp
  • 6 db zöld spárga síp
  • 2 db burgonya
  • 1 csomag fehér spárga vége és héja
  • 1 csomag zöld spárga vége
  • cukor
  • őrölt fehérbors
  • 1 kk koriandermag
  • 1 csipet reszelt szerecsendió
  • 1 tk mustár
  • 1 tk kapribogyó
  • 1 dl tej
  • 5 dl tészta főzőlé
  • 5 dkg sajt
  • 1 tk sült bacon

Elkészítés:

A főzővizet felteszem melegedni A krumplit megpucolom, apróra vágom, beleteszem a vízbe.

A spárgák végeit levágom, a fehéret meghámozom. A végeket és a héjakat a többivel együtt a főzővízbe teszem. A spárgákat feldarabolom, a zöldek csúcsait félreteszem, majd előbb a fehér, később a zöld spárgát és a kapribogyót is a fazékba teszem. Sózom, szórok bele cukrot. Amikor már minden csak nem puha, beleteszem a zöld spárga csúcsokat is a tetejére. Elzárom a tűzhelyt, s fedő alatt hőntartáson hagyom egy darabig.

Lereszelem a sajtot.

A zöld csúcsokat kiveszem, félreteszem. A levest egy botmixerrel pürésítem, majd egy nagy lyukú szitán átpasszírozom.

A fazekat visszateszem a tűzhelyre, beleöntöm a tejet, szórok rá borsot, szerecsendiót, koriandermagot, beleteszem a sajtot és a mustárt. Összekeverem, felforralom.

Tálalok. Merek egy tányérba a levesből, díszítem a zöld spárgasípokkal és a sült baconnal, s rajzolok egy kört a tejjel..





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése