Zöld spárgás sült sonka tükörtojással és krumplival
A spárga kedvence az olaszoknak, s ez így együtt egy kedvenc olasz reggeli. Mivel elég tartalmas, nekem vacsorának is bejött.
Hozzávalók:
- 4 db zöld spárga síp
- 5 dkg palermo sonka
- 1 db tojás
- 2 db krumpli
- 1 db chili
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- oregano
- olívaolaj
A krumplikat megpucolom, sós vízben előfőzöm. A spárgák végét levágom.
Egy serpenyőben kevés olajon a sonkát el kezdem sütni, hozzáadom a spárgákat és a krumplikat. Sózom, borsozom, megszórom oreganoval.
10 perc elteltével ráütöm a sonkára a tojást. Amikor megsült, tálalok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése