HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. május 23., szombat

Zöldspárgás sült sonka tükörtojással és krumplival

Zöld spárgás sült sonka tükörtojással és krumplival


A spárga kedvence az olaszoknak, s ez így együtt egy kedvenc olasz reggeli. Mivel elég tartalmas, nekem vacsorának is bejött.

Hozzávalók:
  • 4 db zöld spárga síp
  • 5 dkg palermo sonka
  • 1 db tojás
  • 2 db krumpli
  • 1 db chili
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • oregano
  • olívaolaj
Elkészítés:

A krumplikat megpucolom, sós vízben előfőzöm. A spárgák végét levágom.

Egy serpenyőben kevés olajon a sonkát el kezdem sütni, hozzáadom a spárgákat és a krumplikat. Sózom, borsozom, megszórom oreganoval.

10 perc elteltével  ráütöm a sonkára  a tojást. Amikor megsült, tálalok.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése