HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. május 9., szombat

Medvehagyma főzelék zöldségesen

Medvehagyma főzelék zöldségesen


Ezúttal egy főzelék készült medvehagymából.

Hozzávalók:

  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyem-
    gyökér
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • 1 db nagy burgonya
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • 2 db chili 
  • 1 db füstölt ízű leveskocka
  • olívaolaj
  • 1 ek vaj
  • őrölt fekete bors
  • 1 dl tejföl
  • 2 ek liszt
  • 5 dl víz
  • medvehagymavirág
  • chili
Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát darabolom, a krumplit kockára vágom, a többi zöldséget felvágom

Egy fazékban kevés olívaolajon megolvasztom a vajat, ebben megpirítom a hagymát, majd a medvehagyma kivételével beleteszem a zöldségeket, felöntöm vízzel. Fűszerezem. Amikor a zöldségek már csaknem puhák, beleteszem a medvehagymát is.  Néhány perccel később a lisztes tejföllel behabarom a főzeléket.

Tálaláskor szedek egy tányérba a főzelékből, díszítem medvehagymavirágokkal és chilipaprikával.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése