Spárgák bacon és füstölt sajt köntösben újkrumplival, paradicsommal
It's spárga-time! No, jó. Tudom, hogy a spárga asparagus angolul, de ez olyan jópofa volt.
Hozzávalók:
- 8 síp fehér spárga
- 4 síp zöld spárga
- 4 szelet bacon
- 4 szelet füstölt sajtlap (Karaván)
- 6 db újkrumpli
- 3 db paradicsom
- 2 szál rozmaring
- só
- cukor
- őrölt fekete bors
- Hellmann's mayonnaise
(majonéz)
Elkészítés:
A krumplikat megsikálom, a spárgák végeit levágom, a fehér spárgát meghámozom A krumplit sós vízben előfőzöm, majd szórok bele cukrot, s beleteszem a spárgát is. Összesen 15 percig főzöm.
Két fehér spárgát, s egy zöld spárgát betekerem a baconnal és a sajttal, s beteszem egy serpenyőbe. Mellérakom a krumplikat és a paradicsomot, locsolok rá kevés olívaolajat, Sózom, borsozom, rájuk fektetem a rozmaringokat.180 C fokra előmelegített sütőben 15 percig sütöm, majd 5 percig grillezem 200 C fokon.
Tálaláskor szedek a tányérra két köteg spárgát 3 db krumplit, s egy paradicsomot. Kanalazok rá majonézt. Díszítem egy rozmaring ággal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése