HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. május 22., péntek

Spárgák bacon és füstölt sajt köntösben újkrumplival, paradicsommal

Spárgák bacon és füstölt sajt köntösben újkrumplival, paradicsommal


It's spárga-time!  No, jó. Tudom, hogy a spárga asparagus angolul, de ez olyan jópofa volt.

Hozzávalók:

  • 8 síp  fehér spárga
  • 4 síp zöld spárga
  • 4 szelet bacon
  • 4 szelet füstölt sajtlap (Karaván)
  • 6 db újkrumpli
  • 3 db paradicsom
  • 2 szál rozmaring
  • cukor
  • őrölt fekete bors
  • Hellmann's mayonnaise
    (majonéz)

Elkészítés:

A krumplikat megsikálom, a spárgák végeit levágom, a fehér spárgát meghámozom  A krumplit sós vízben előfőzöm, majd szórok bele cukrot, s beleteszem a spárgát is. Összesen 15 percig főzöm.

Két fehér spárgát, s egy zöld spárgát betekerem a baconnal és a sajttal,  s beteszem egy serpenyőbe. Mellérakom a krumplikat és a paradicsomot,  locsolok rá kevés olívaolajat, Sózom, borsozom, rájuk fektetem a rozmaringokat.180 C fokra előmelegített sütőben 15 percig sütöm, majd 5 percig grillezem 200 C fokon.

Tálaláskor szedek a tányérra két köteg spárgát 3 db krumplit, s egy paradicsomot. Kanalazok rá majonézt. Díszítem egy rozmaring ággal.



  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése