Hideg vörösboros szamóca leves tejszínhabbal, mentával
Most indul be a szamóca (földieper) idénye. Az import után megjelent a magyar eper is, bár egyelőre méregdrágán. Én elhiszem, hogy a magyar ízesebb, s bár híve vagyok a by Hungarian products mozgalomnak, de a pénztárcámnak sem vagyok ellensége, ezért még mindig a sokkal olcsóbb importot veszem, ami - legyünk őszinték - nem is olyan rossz. Egyébként is az import görög, spanyol miért lenne rosszabb, amikor ott jóval több a napsütés, mint kis hazánkban, s valószínűleg a talaj sem rosszabb.
Nos, most egy hideg szamóca levest készítettem, ami nagyon egyszerű.
Hozzávalók:
- 30 dkg szamóca (földi eper)
- 5 dl tej
- 2 tk cukor
- 5 db szegfűszeg
- 1 kk vaníliás cukor
- 1 dl vörösbor
- 0,5 citrom
- habtejszím
- mentalevél
Elkészítés:
Az epret megmosom. A legszebb egyharmadát félreteszem. A többinél eltávolítom a leveleket, darabolom.
A darabolt eprek felét beleteszem a tejbe, hozzáadom a cukrot a fűszereket, beleöntöm a bort., Botmixerrel összekeverem.
A levesbe beleteszem a darabolt eprek másik felét. Beteszem a hűtőbe néhány órára.
Amikor kiveszem, nyomok rá tejszínt, s díszítem egy mentacsúccsal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése