HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. május 15., péntek

Spaghetti baconnal és zöldspárgával

Spaghetti baconnal és zöldspárgával


A spárga már elérhető áron kapható. Egy olaszos tésztát készítettem.

Hozzávalók:

  • 25 dkg spaghetti
  • 25 dkg zöld spárga
  • 2 szál újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 6 levél bazsalikom
  • 6 szál kakukkfű
  • 10 dkg darabolt bacon
  • olívaolaj
  • 3 ek szeletelt fekete olajbogyó
  • őrölt fekete bors
  • morzsolt oregano
  • 1 dl főzőtejszín
  • 5 dkg pizzasajt

Elkészítés:

A spárgák végeit levágom, majd a sípokat kb. 3 cm-es darabokra vágom, a hagymákat darabolom, a paradicsomot nyolcadolom. A tészta főzéshez felforralom a vizet, sózom, s beleteszem a tésztát.

Egy nagy serpenyőben kevés olajon lepirítom a bacont. Hozzáadom a hagymákat, majd a zöldségeket. Beletépem a bazsalikomot. Fűszerezem, párolom. Lereszelem a sajtot. Néhány perc elteltével beleöntöm a tejszínt.

Mire a tészta fogkemény lett, rászedem a serpenyőben lévő zöldségekre, összekeverem, tálalok.

Egy tányérra szedek a tésztából, szórok rá sajtot. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése