Spaghetti baconnal és zöldspárgával
A spárga már elérhető áron kapható. Egy olaszos tésztát készítettem.
Hozzávalók:
- 25 dkg spaghetti
- 25 dkg zöld spárga
- 2 szál újhagyma zöldjével
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 6 levél bazsalikom
- 6 szál kakukkfű
- 10 dkg darabolt bacon
- olívaolaj
- 3 ek szeletelt fekete olajbogyó
- só
- őrölt fekete bors
- morzsolt oregano
- 1 dl főzőtejszín
- 5 dkg pizzasajt
Elkészítés:
A spárgák végeit levágom, majd a sípokat kb. 3 cm-es darabokra vágom, a hagymákat darabolom, a paradicsomot nyolcadolom. A tészta főzéshez felforralom a vizet, sózom, s beleteszem a tésztát.
Egy nagy serpenyőben kevés olajon lepirítom a bacont. Hozzáadom a hagymákat, majd a zöldségeket. Beletépem a bazsalikomot. Fűszerezem, párolom. Lereszelem a sajtot. Néhány perc elteltével beleöntöm a tejszínt.
Mire a tészta fogkemény lett, rászedem a serpenyőben lévő zöldségekre, összekeverem, tálalok.
Egy tányérra szedek a tésztából, szórok rá sajtot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése