HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. május 4., hétfő

Epres tiramisu eperlikőrrel

Epres tiramisu eperlikőrrel


Tudom az igazi tiramisu kakaóval, kávéval, s nem eperrel készül, de elkészítési módját és kinézetét tekintve ez hasonló, s nagyon finom.


Hozzávalók:

  • 10 dkg eper (6 szem)
  • 10 db babapiskóta
  • 5 cl eperlikőr
  • 125 gr eperízű joghurt
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 mk színes díszítő cukor

Elkészítés:

Az epret alaposan megmosom, a felét feldarabolom.

Egy szögletes üvegtálba lefektetek 5 db babapiskótát. Meglocsolom a likőr felével, ráteszem a feldarabolt epret. Majd rákanalazom a joghurtot. Újabb piskótasor következik Ezt is meglocsolom. Erre jön a mascarpone. Elsimítom, megszórom a színes cukorral, s ráhelyezem a 3 szem epret (szamócát).



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése