Penne baconös-tejfölös szószban rukkolával, turóval és sajttal
Egy gyors olasz ízvilágú tészta.Hozzávalók:
- 25 dkg penne rigatoni
- 10 dkg darabolt bacon
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- 5 dkg tejföl
- só
- őrölt fekete bors
- oregano
- 2 szál rukkola
- 5 dkg tehéntúró
- 5 dkg pizzasajt
Elkészítés:
A tésztát sós vízben al dente megfőzöm.
Közben a fokhagymát aprítom, s a rukkolát felvágom. Majd kevés olajon megpirítom a bacont, hozzáadom a fokhagymát, s a rukkola szárait. A bacon felét félreteszem. A tejfölt hozzákeverem a serpenyőben lévőkhöz. A sajtot lereszelem.
A tésztát a szószhoz szedem, fűszerezem, összekeverem.
Tálaláskor szedek a tányérra tésztát, morzsolok rá túrót, szórok rá bacont, teszek rá rukkolát, s megszórom sajttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése