HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. május 22., péntek

Penne baconös-tejfölös szószban rukkolával turóval és sajttal

Penne baconös-tejfölös szószban rukkolával, turóval és sajttal


Egy gyors olasz ízvilágú tészta.

Hozzávalók:

  • 25 dkg penne rigatoni
  • 10 dkg darabolt bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • 5 dkg tejföl
  • só 
  • őrölt fekete bors
  • oregano
  • 2 szál rukkola
  • 5 dkg tehéntúró
  • 5 dkg pizzasajt

Elkészítés:

A tésztát sós vízben al dente  megfőzöm.

Közben a fokhagymát aprítom, s a rukkolát felvágom. Majd kevés olajon megpirítom a bacont, hozzáadom a fokhagymát, s a rukkola szárait. A bacon felét félreteszem. A tejfölt hozzákeverem a serpenyőben lévőkhöz. A sajtot lereszelem.

A tésztát a szószhoz szedem, fűszerezem,  összekeverem.

Tálaláskor szedek a tányérra tésztát, morzsolok rá túrót, szórok rá bacont, teszek rá rukkolát, s megszórom sajttal.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése