HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. május 18., hétfő

Vörösboros, tejfölös, fehérbabos pacalpörkölt petrezselymes sós krumplival

Vörösboros, tejfölös, fehérbabos pacalpörkölt petrezselymes sós krumplival


A többórás pacalfőzésre a házsártos feleségem miatt továbbra sem vállalkozom. Miután a pacalt kedvelem, ezért konzervra fanyalodtam, ráadásul kettőre.

Hozzávalók:

  • 40 dkg pacal (konzerv)
  • 40 dkg fehérbab
    paradicsomos
    mártásban (konzerv)
  • 2 db chili
  • 1 db babérlevél
  • őrölt köménymag
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős paprika
  • 4 db burgonya
  • 5 szál petrezselyem
  • 1 dl vörösbor
  • 3 ek tejföl
  • 3 db chili 
  • 1 db paradicsom
  • 0,5 db csípős hegyes zöld paprika

Elkészítés:

A krumplikat megpucolom, felkockázom, s felteszem főni sós vízben. 

A pacalt és a babot egy edénybe öntöm,  beleteszem a babérlevelet, fűszerezem, beleöntöm a vörösbort. Felforralom. Belekanalazom a tejfölt,

Tálaláskor szedek a tányérba krumplit, vágok rá petrezselymet, díszítem chilivel. Mellé szedek a pacalból, vágok rá paradicsomot és paprikát.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése