Vörösboros, tejfölös, fehérbabos pacalpörkölt petrezselymes sós krumplival
A többórás pacalfőzésre a házsártos feleségem miatt továbbra sem vállalkozom. Miután a pacalt kedvelem, ezért konzervra fanyalodtam, ráadásul kettőre.
Hozzávalók:
- 40 dkg pacal (konzerv)
- 40 dkg fehérbab
paradicsomos
mártásban (konzerv) - 2 db chili
- 1 db babérlevél
- őrölt köménymag
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős paprika
- 4 db burgonya
- 5 szál petrezselyem
- 1 dl vörösbor
- 3 ek tejföl
- 3 db chili
- 1 db paradicsom
- 0,5 db csípős hegyes zöld paprika
Elkészítés:
A krumplikat megpucolom, felkockázom, s felteszem főni sós vízben.
A pacalt és a babot egy edénybe öntöm, beleteszem a babérlevelet, fűszerezem, beleöntöm a vörösbort. Felforralom. Belekanalazom a tejfölt,
Tálaláskor szedek a tányérba krumplit, vágok rá petrezselymet, díszítem chilivel. Mellé szedek a pacalból, vágok rá paradicsomot és paprikát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése