Tejszínes, fehérboros, gombás-sonkás rigate
Olaszos ízvilágú tészta.Hozzávalók:
- 15 dkg csiperkegomba
- 1 db vöröshagyma
- 1 db nagyobb újhagyma
- 1 db hegyes csípős paprika
- 2 db chilipaprika
- 1 db paradicsom
- 2 szelet füstölt szalonna
- 10 dkg prágai sonka
- olívaolaj
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős piros fűszerpaprika
- kakukkfű
- oregano
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 dl főzőtejszín
- 15 dkg conchiglie rigate
- 5 dkg trapistasajt
Felteszem a tésztavízét forrni, megsózom..
Közben elkészítem a gombás-sonkás szószt. A hagymákat aprítom, a paprikát karikázom, a paradicsomot darabolom, a szalonnát és a sonkát szeletelem.
Egy serpenyőben kevés olajon a szalonnát lesütöm. Rárakom a hagymákat, megdinsztelem. Hozzáadom a sonkát, majd a többi hozzávalót, fűszerezem.
A tésztát beteszem a forrásban lévő vízbe.
Lereszelem a sajtot.
Ha már a gomba csaknem puha, ráöntöm a tejszínt és a bort. Néhány perc után rászedem a tésztát.
Tálaláskor megszórom a sajttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése