HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. július 24., csütörtök

Tejszínes, fehérboros, gombás-sonkás rigate

Tejszínes, fehérboros, gombás-sonkás rigate

Olaszos ízvilágú tészta.

Hozzávalók:
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db nagyobb újhagyma
  • 1 db hegyes csípős paprika
  • 2 db chilipaprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 szelet füstölt szalonna
  • 10 dkg prágai  sonka
  • olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros fűszerpaprika
  • kakukkfű
  • oregano
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 dl főzőtejszín
  • 15 dkg conchiglie rigate
  • 5 dkg trapistasajt
Elkészítés:

Felteszem a tésztavízét forrni, megsózom..

Közben elkészítem a gombás-sonkás szószt. A hagymákat aprítom, a  paprikát karikázom, a paradicsomot darabolom, a szalonnát és a sonkát szeletelem. 

Egy serpenyőben kevés olajon a szalonnát lesütöm. Rárakom a hagymákat, megdinsztelem. Hozzáadom a sonkát, majd a többi hozzávalót, fűszerezem.

A tésztát beteszem a forrásban lévő vízbe.

Lereszelem a sajtot.

Ha már a gomba csaknem puha, ráöntöm a tejszínt és a bort. Néhány perc után rászedem a tésztát.

Tálaláskor megszórom a sajttal.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése