Fehérboros, tejszínes gombakrémleves sajtos toast-tal
Szeretem a gombát. Ezúttal egy krémlevest készítettem.Hozzávalók:
- 25 dkg csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db chili
- 5 szál petrezselyem
- só
- őrölt fekete bors
- kakukkfű
- 1 tk olívaolaj
- 3 ek vaj
- 1 dl tej
- 1 dl fehérbor
- 1 db zöldségleveskocka
- 9 dl víz
- 1 ek liszt.
- 3 szelet toast
- 1 kk extraszűz olívaolaj
- 2 dkg trapista
Egy gombát felszeletelek, a többit a hagymákkal együtt durván aprítom. Egy fazékban kevés olajon felolvasztom a vajat, ráteszem a hagymát, majd a gombát. Fűszerezem. 5 perc dinsztelés után a szeletelt gombákat kiveszem Ráöntöm a vizet, belemorzsolom a leveskockát. 15 perc elteltével beleöntöm a bort és a tejszínt. Egy botmixerrel pépesítem a levest. Beleszórom a lisztet, belevágom a chilit Jól elkeverem, felrottyantotm.
Közben elkészítettem a pirítóst Meglocsoltam olívaolajjal, s reszeltem rá sajtot.
Tálalok. A levesre rakok szeletelt sült gombát és petrezselyemzöldet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése