Sok chilis, fokhagymás, gombás spaghetti fehérboros, tejszínes zöldpestoval, koktélparadicsommal és kecskesajttal
A hűtőben még van saját készítésű zöld pesto. Nem használtam hozzá tartosítószert, nem szeretném, ha megromlana, másrészt szeretem a vele készült ételeket. Most egy olaszos ízvilágú pasta volt a napirenden. Fenséges volt.Remélem, a Gastronomia történetébe így fog bevonulni:Spaghetti alla Andrea con funghi, pesto verde, molto chili e aglio, vino bianco, crema, pomodorini e formaggio di capra
Nos, ennyit az öntömjénezésről! Következzen a RECEPT!
Hozzávalók:
- 25 dkg csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 db chili
- 3 szál petrezselyem
- só
- őrölt fekete bors
- kakukkfű
- oregano
- 2 ek olívaolaj
- 4 ek zöldpesto
- 1 dl fehérbor
- 1 dl főzőtejszín
- 5 dkg érett kékpenészes kecskesajt
- 12 db koktélparadicsom
- 25 dkg spaghetti
Elkészítés:
A hagymákat, chilit és a petrezselymet aprítom, a gombákat szeletelem.
A tészta főző vizét felteszem, sózom, öntök bele néhány csepp olajat.
Egy nagy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a chilit, s a gombát, fűszerezem. Amikor már pirult egy kicsit, rákanalazom a pestot, ráöntöm a bort és a tejszínt
Közben a tésztát belerakom a fazékba. Amikor már al dente, rámerem a szószra a tésztát Kanalazok rá egy keveset a főzővízből, összekeverem.
Tálalok. A tésztára morzsolok sajtot, s teszek rá koktélparadicsomot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése