HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. július 10., csütörtök

Majonézes reteksaláta

Majonézes reteksaláta

A feleségem kidobott egy csokor retket. El nem tudom képzelni, hogy mi volt a gondja, baja vele. A retkek tökéletesen egészségesek, frissek voltak. Nos, én megmentettem őket, és egy salátát készítettem belőlük. A levelét sajnos, mint mindig, most is eldobta már a vásárláskor, holott az jó lett volna egy zöld pestohoz. Itt jegyzem meg, hogy az emberek döntő többsége számos zöldség levelét, pl. retek, karalábé, rebarbara,  otthagyja az árusnál, holott azokat kiválóan lehet hasznosítani. De fel lehet használni a tök, a cukkini levelét, virágát, a szőlő, a csalán, a pitypang stb.  levelét is. Nem beszélve számos virágról: rózsa, levendula, bodza stb. A távolkeleti konyha előszeretettel süt magában, bundában virágokat.


Hozzávalók:  
  • 1 csokor retek        
  • őrölt fekete bors    
  • 0,5 citrom
  • majonéz
Elkészítés:

A retkeket megpucolom, megmosom, felkarikázom, majd sózom, borsozom, s locsolok rá majonézt. Összekeverem, s beteszem a hűtőbe.

Fogyaszthatjuk köretként, de akár önálló ételként is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése