Töltött padlizsáncsónakok
Volt egy szép padlizsánom, amit a lecsóba szántam, de a hozzávaló cukkinim eltűnt. Így aztán változott a terv Megtöltöttem és megsütöttem. Nagyon finom lett!Hozzávalók:
- 1 db padlizsán (talán 30 dkg)
- 10 dkg darált löncshús
- 2 db nagy újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 db csípős hegyes zöldpaprika
- 2 db chili
- só
- őrölt fekete bors
- kakukkfű
- oregano
- morzsolt bazsalikom
- olívaolaj
- 5 dkg trapistasajt
- 2 db nagy újkrumpli
- só
- bors
- petrezselyem
- sárga és piros koktélparadicsom
A padlizsánt hosszában félbevágom, rácsosan bevágom. Egy serpenyőbe olajat teszek, ráfektetem a padlizsánokat a vágott oldalukkal lefelé, s megsütöm.
Közben a hagymákat aprítom, a paradicsomot és a paprikát kockára vágom, beteszem egy keverőtálba, hozzáadom a darát húst, majd a padlizsán kivájt húsát, fűszerezem, belevágom a chilit, összekeverem. Az egészet beletöltöm a padlizsán héjába, lefedem egy alufóliával, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe (légkeverésen)
A krumplikat alaposan megmosom, s felteszem főni. A sajtot lereszelem.
30 perc elteltével a fóliát leveszem, a töltött padlizsánra szórom a sajtot, tovább sütöm. 10 perc után átkapcsolok grill fokozatra (200 C fok). Amikor már a sajt megpirult, kb.10 perc elteltével, kiveszem és tálalok.
A tányérra teszek egy padlizsánt, mellé egy felszeletelt krumplit, rá petrezselymet vágok. Díszítem koktélparadicsomokkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése