HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. július 27., vasárnap

Töltött padlizsáncsónakok

Töltött padlizsáncsónakok

Volt egy szép padlizsánom, amit a lecsóba szántam, de a hozzávaló cukkinim eltűnt. Így aztán változott a terv Megtöltöttem és megsütöttem. Nagyon finom lett!

Hozzávalók:
  • 1 db padlizsán (talán 30 dkg)
  • 10 dkg darált löncshús
  • 2 db nagy újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db chili
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • oregano
  • morzsolt bazsalikom
  • olívaolaj
  • 5 dkg trapistasajt
  • 2 db nagy újkrumpli
  • bors
  • petrezselyem
  • sárga és piros koktélparadicsom
Elkészítés:

A padlizsánt hosszában félbevágom, rácsosan bevágom. Egy serpenyőbe olajat teszek, ráfektetem a padlizsánokat a vágott oldalukkal lefelé, s megsütöm.

Közben a hagymákat aprítom, a paradicsomot és a paprikát kockára vágom, beteszem egy keverőtálba, hozzáadom  a darát húst, majd a padlizsán kivájt húsát, fűszerezem, belevágom a chilit, összekeverem. Az egészet beletöltöm a padlizsán héjába, lefedem egy alufóliával, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe (légkeverésen)

A krumplikat alaposan megmosom, s felteszem főni. A sajtot lereszelem.

30 perc elteltével a fóliát leveszem, a töltött padlizsánra szórom a sajtot, tovább sütöm.   10 perc után átkapcsolok grill fokozatra (200 C fok). Amikor már a sajt megpirult, kb.10 perc elteltével, kiveszem és tálalok.

A tányérra  teszek egy padlizsánt, mellé egy felszeletelt krumplit, rá petrezselymet vágok. Díszítem koktélparadicsomokkal.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése