Tejszínes cukkini krémleves mozzarellával, bazsalikommal
A kertünkben beindult a cukkini termés. Most egy krémleves készült. Igyekszem variálni. Ezúttal mozzarellával készült, s a kertben szedett bazsalikommal.Hozzávalók:
- 1 db cukkini
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db nagyobb újkrumpli
- 5 szál petrezselyem
- 10 db bazsalikomlevél
- 1 ek vaj
- 1 tk olívaolaj
- 1 dl tejszín
- 1 db zöldségleveskocka
- só
- őrölt fekete bors
- curry
- kakukkfű
- 1 tasak (10 dkg) mozzarella)
- 1 tk szőlőmagolaj
- 1 l víz
- 4 szelet toast
- olívaolaj
- 4db bazsalikomcsúcs
Elkészítés:
A hagymákat aprítom, a cukkinit a krumplit és a petrezselymet darabolom
Egy lábasban kevés olajon a vajat megolvasztom, benne a hagymákat megdinsztelem. Hozzáadom a cukkinit és krumplit. Együtt dinsztelem tovább. Majd ráöntöm a vizet, fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát. Amikor megfőtt minden, hozzáadom a bazsalikomot és petrezselymet, botmixerrel pürésítem, hozzáöntöm a tejszínt, egyet forralok. rajta.
Tálaláskor merek a tálba levest, teszek rá egy szelet mozzarellát, egy bazsalikomcsúcsot, s locsolok rá szőlőolajat. Olívaolajos pirítóssal fogyasztom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése