HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. július 22., kedd

Tejszínes cukkini krémleves mozzarellával, bazsalikommal

Tejszínes cukkini  krémleves mozzarellával, bazsalikommal

A kertünkben beindult a cukkini termés. Most egy krémleves készült. Igyekszem variálni. Ezúttal mozzarellával készült, s a kertben szedett bazsalikommal.

Hozzávalók:
  • 1 db cukkini
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db nagyobb újkrumpli 
  • 5 szál petrezselyem
  • 10 db bazsalikomlevél
  • 1 ek vaj
  • 1 tk olívaolaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 db zöldségleveskocka
  • őrölt fekete bors
  • curry
  • kakukkfű
  • 1 tasak (10 dkg) mozzarella)
  • 1 tk szőlőmagolaj
  • 1 l víz 
  • 4 szelet toast
  • olívaolaj 
  • 4db bazsalikomcsúcs

Elkészítés:

A hagymákat aprítom, a cukkinit  a krumplit és a petrezselymet darabolom

Egy lábasban kevés olajon a vajat megolvasztom, benne a hagymákat megdinsztelem. Hozzáadom a cukkinit és krumplit. Együtt dinsztelem tovább. Majd ráöntöm a vizet, fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát. Amikor megfőtt minden, hozzáadom a bazsalikomot és petrezselymet, botmixerrel pürésítem, hozzáöntöm a tejszínt, egyet forralok. rajta.

Tálaláskor merek a tálba levest, teszek rá egy szelet mozzarellát, egy bazsalikomcsúcsot, s locsolok rá szőlőolajat. Olívaolajos pirítóssal fogyasztom.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése